Logo Voetbalblog
Sol doet Groningen pijn en bezorgt Willem II drie punten
© Pro Shots

oktober 2017 • Samenvattingen

Sol doet Groningen pijn en bezorgt Willem II drie punten

Het eerste gevaar werd gesticht door Willem II, maar een pegel van Sol eindigde op de lat. De 21-jarige Ajdin Hrustic benadeelde zijn ploeg na 23 minuten, nadat hij eerder wel gevaarlijk werd.

De Australiër kreeg een gele kaart voor een tackle op de middellijn en niet veel later ging hij opnieuw op de bon door een opvallende handsbal. Hrustic kon dus gaan douchen.

Tien minuten later wist de ploeg van trainer Erwin van de Looi te profiteren. Pedro Chirivella had een fraaie steekpass in huis, waarna Fernando Lewis de bal voor kon geven. Bij de stond Sol, die de bal achter doelman Sergio Padt schoot.

De Tilburgers kwamen vervolgens alleen nog in de problemen doordat Willem II-goalie Mattijs Branderhorst de bal van zijn voet liet stuiteren, maar Groningen maakte geen gebruik van het slippertje.

Na de thee kwam het eerste gevaar opnieuw van de gasten. Uit een hoekschop trof Jordens Peeters de paal en niet veel later raakte Thom Haye met een kopbal de lat.

Groningen kreeg via invaller Ludovit Reis en Ristu Doan wat kansen, maar Branderhorst hield zijn bal schoon. Ook de terugkeer van Lars Veldwijk kon het tij niet keren: 0-1.

Tips of opmerkingen? Mail ons: redactie[at]goalsmedia[dot]nl

Logo Voetbalblog