Samenvatting FC Twente – NEC Nijmegen (3-0)

april 2017 • Samenvattingen

De thuisploeg begon sterk en kwam na twaalf minuten op voorsprong via Enes Ünal. Uit de hoekschop van Mateusz Klich kopte de spits raak.

Joris Delle, de doelman van NEC, hield zijn ploeg op de been en zorgde ervoor dat het slechts 1-0 stond bij rust. Yaw Yeboah kreeg nog wel een enorme kans, maar hij wist voor een leeg doel de lat te raken.

In het tweede bedrijf werd Dario Dumic namens NEC gevaarlijk, maar hij schoot voorlangs. Na een uur spelen verdubbelde Fredrik Jensen de marge. Een hakje van Ünal werd fraai aangenomen door Jensen, die de 2-0 op het scorebord zette.

NEC was vrijwel kansloos daarna. Twente was wat slordiger, maar Ünal besliste het duel in de extra tijd: 3-0.