Samenvatting Feyenoord – Go Ahead Eagles (8-0)

april 2017 • Samenvattingen

Feyenoord heeft woensdag een enorme klap uitgedeeld aan Go Ahead Eagles. De Rotterdammers wonnen met maar liefst 8-0 van de formatie uit Deventer.

Binnen tien minuten kwam de thuisploeg op voorsprong. Na een goede actie van Steven Berghuis kon Jens Toornstra binnentikken. Zes minuten later stond het al 2-0.

Eljero Elia, teruggekeerd in de basis, trok naar binnen, kreeg alle tijd en schoot de bal in de hoek. Jarchinio Antonia en Elvis Manu deelden namens Go Ahead wat speldenprikjes aan, maar Feyenoord liep verder weg.

Dirk Kuyt scoorde zijn 150e Eredivisie-doelpunt. In de 41e minuut werd een inzet van Michiel Kramer, de vervanger van de geblesseerde Nicolai Jørgensen, gekeerd, waarna Toornstra de rebound binnen tikte.

Jan-Arie van der Heijden pikte vlak voor rust ook nog een doelpunt mee en gelijk na de rust maakte collega-verdediger Eric Botteghin er 6-0 van. Kramer scoorde ook nog: in de 73e minuut kopte de spits raak uit een voorzet van Berghuis.

Het slotakkoord was voor Toornstra, die binnen knalde en daarmee zijn derde treffer van de avond scoorde: 8-0.