Logo Voetbalblog
NAC wint voor het eerst in De Kuip van Feyenoord
© Pro Shots

september 2017 • Samenvattingen

NAC wint voor het eerst in De Kuip van Feyenoord

Feyenoord heeft voor het eerst in de historie van de Eredivisie een thuisnederlaag geleden tegen NAC Breda. De regerend landskampioen verloor met 0-2.

De Rotterdammers waren na twaalf minuten gevaarlijk, maar Jan-Arie van der Heijden trof de lat met zijn kopbal. Feyenoord drukte NAC achteruit, maar slaagde er niet in om grote kansen te creëren.

Na iets minder dan een half uur spelen kreeg de club uit Breda een enorme kans. Manu García zette Thierry Ambrose oog in oog met doelman Brad Jones. De spits stuitte echter op de goalie.

In de 34e minuut was het alsnog raak. Angeliño pompte de bal het zestienmetergebied in, waarna Ambrose de bal voor het doel kopte. Daar stond Giovanni Korte vogelvrij en hij schoot binnen.

Vlak na de thee schreeuwde NAC om een penalty. Sofyan Amrabat liep García in de rug, maar scheidsrechter Jochem Kamphuis wuifde het weg.

NAC-doelman Mark Birighitti bracht vervolgens redding op een schot van Jean-Paul Boëtius. Via Michiel Kramer en Amrabat stichtte Feyenoord gevaar, maar Birighitti en de lat brachten redding.

Een kwartier voor tijd ging de bal wel op de stip na een overtreding op Sofyan Amrabat. De inzet van Kramer werd gered door Birighitti.

In de slotfase ging het helemaal mis voor de ploeg van trainer Giovanni van Bronckhorst. Jones probeerde Thomas Enevoldsen uit te kappen, maar ging gruwelijk in de fout. De invaller onderschepte de bal en zette de 0-2 op het scorebord.

Tips of opmerkingen? Mail ons: redactie[at]goalsmedia[dot]nl

Logo Voetbalblog