Heerenveen boekt belangrijke zege op Heracles

april 2018 • Samenvattingen

Sc Heerenveen mag hoop blijven houden op een ticket voor de play-offs. De Friezen wonnen zondag met 1-2 op bezoek bij Heracles Almelo.

Beide ploegen kregen in de openingsfase kansen. Vincent Vermeij was namens Heracles gevaarlijk, terwijl aan de andere kant Arber Zenli pogingen deed.

In de 37e minuut kwam de ploeg van trainer Jurgen Streppel op voorsprong. Morten Thorsby kopte de 0-1 binnen. Nog geen drie minuten later verdubbelde Zeneli de marge. Robin Pröpper haalde Reza Ghoochannejhad in het strafschopgebied onderuit en de bal ging op de stip. Zeneli faalde niet.

Na de thee opende Heracles de jacht op de aansluitingstreffer. Kristoffer Peterson en Brandley Kuwas kregen kansen, maar de goal viel niet. Brahim Darri zette de 1-2 in de blessuretijd nog op het scorebord, maar die treffer kwam te laat.