Vitesse uitgeschakeld in Europa na gelijkspel in Italië

november 2017 • Samenvattingen

Vitesse is uitgeschakeld in Europa. De Arnhemmers speelden op bezoek bij Lazio met 1-1 gelijk, maar hebben niets meer aan dat punt.

Met onder meer Mason Mount en Julian Lelieveld in de basis begon Vitesse goed aan het duel. Mount liet zichzelf meerdere malen zien.

Het was de Engelsman die in de dertiende minuut een vrije trap breed legde op Bryan Linssen, die vervolgens uithaalde en via de onderkant van de lat fraai raak schoot.

Voor de Italiaanse thuisploeg was dat het teken om het tempo wat op te voeren. Vlak voor rust kwam Lazio dan ook op gelijke hoogte. Luis Alberto trof doel met een volley: 1-1.

In de tweede helft ging het niveau echter naar beneden. Vitesse had niet genoeg kwaliteit om op zoek te gaan naar de 1-2, terwijl Lazio de gelijke stand wel prima leek te vinden. Invaller Luc Castaignos kreeg nog wel een kans, maar wist het net niet te vinden.

Door het gelijkspel blijft de ploeg van trainer Henk Fräser laatste in groep K.