Logo Voetbalblog
Utrecht naar play-offs Europa League na gelijkspel
© Pro Shots

augustus 2017 • Samenvattingen

Utrecht naar play-offs Europa League na gelijkspel

FC Utrecht heeft zich gekwalificeerd voor de play-offs van de Europa League. Een 2-2 gelijkspel was na de 0-0 in eigen huis genoeg.

De Domstedelingen beleefden een droomstad in het INEA Stadion. Al na 40 seconden kopte Gyrano Kerk zijn ploeg op voorsprong: 0-1.

Na een klein half uur spelen werd de voorsprong echter tenietgedaan door een blunder van de arbitrage. Een afstandsschot leek voorlangs te gaan, maar werd binnengeschoten door Chris Gytkjaer. De Deense aanvaller stond ruim buitenspel, maar dat werd niet gezien door de scheidsrechter.

De gelijkmaker bezorgde Utrecht wat kopzorgen. Gytkjaer kopte maar net naast en ook Radoslaw Majewski werd gevaarlijk. De grootste kans was nog voor Utrecht: Urby Emanuelson schoot de bal voorlangs.

Na de thee werd Utrecht sterker en sterker, mede door de ingevallen Yassin Ayoub. Cyriel Dessers schoot de club uit de Domstad weer op voorsprong, maar zijn treffer werd afgekeurd wegens een lichte duwfout. Kerk schoot net naast, terwijl een poging van Zakaria Labyad via een Pools been naast belandde.

Lech Poznan kwam weer wat beter in de wedstrijd, mede door een tweede gele kaart voor Utrecht-verdediger Ramon Leeuwin. Toch leek Utrecht het duel in het slot te gooien.

Labyad kreeg de bal mee en vond Ayoub, die de bal alsnog voor kreeg op Dessers. De spits knalde van dichtbij raak. De thuisploeg gaf echter nog niet op en ging nog voor de gelijkmaker.

Die viel in de maar liefst zeven minuten extra tijd. Gytkjaer scoorde zijn tweede, overigens ook vanuit buitenspelpositie. Door het 2-2 gelijkspel gaat FC Utrecht door in de Europa League.

Tips of opmerkingen? Mail ons: redactie[at]goalsmedia[dot]nl

Logo Voetbalblog