Logo Voetbalblog
Samenvatting Legia Warschau – Ajax (0-0)
© Pro Shots

februari 2017 • Samenvattingen

Samenvatting Legia Warschau – Ajax (0-0)

De Amsterdammers kwamen goed uit de startblokken en leken in de zevende minuut op voorsprong te komen. Na een snelle aanval nam Davy Klaassen de bal op de wreef. Legia-doelman focuste Malarz keerde de poging, maar de bal was al over de doellijn geweest.

Dit werd echter niet gezien door de scheidsrechter op de achterlijn, waardoor de treffer niet telde. Door het aanvallend ingestelde Ajax focuste Legia zich op de verdediging: er was nauwelijks ruimte voor de gasten.

De grootste kans was voor Kasper Dolberg, die de bal in vrijstaande positie over schoot. Tomás Necid kreeg namens Legia een kans, na zwak verdedigen van Daley Sinkgraven.

Na de onderbreking liet Legia wat meer de tanden zien. Vadis Odjidja-Ofoe zorgde voor het gevaar. Ajax verloor naarmate de tweede helft vorderde de controle.

Legia hield de Amsterdammers van het doel weg, al kreeg Lasse Schöne wel een schietkans. Trainer Peter Bosz bracht Justin Kluivert, die zijn Europese debuut maakte, en Donny van de Beek.

Zes minuten voor tijd moest Ajax verder met tien man. Kenny Tete kreeg zijn tweede, makkelijk gegeven, gele kaart. Bosz haalde daarop Kluivert weer naar de kant, om met Heiko Westermann de defensie te herstellen.

De thuisploeg kreeg, ondanks het voordeel, weinig kansen meer: 0-0.

Tips of opmerkingen? Mail ons: redactie[at]goalsmedia[dot]nl

Logo Voetbalblog