Twente pakt drie punten in duel met knotsgekke slotfase

december 2017 • Samenvattingen

Na tien uitnederlagen op rij heeft FC Twente eindelijk weer eens buitenshuis gewonnen. Het waren de eerste drie punten voor Gertjan Verbeek als trainer van de Tukkers: 1-2 tegen NAC Breda.

Verbeek wisselde doelman Jorn Brondeel voor Joël Drommel. Het was echter niet laatstgenoemde die de hoofdrol opeiste, maar de goalie van NAC. Nigel Bertrams ging enorm de fout in.

Drie minuten na rust kreeg Oussama Assaidi de ruimte om uit te halen. Het schot leek houdbaar, maar Bertrams dook volledig over de bal heen: 0-1. NAC opende vervolgens de jacht op de gelijkmaker en vond die tien minuten later.

Stefan Thesker werkte een corner half weg, waarop Thierry Ambrose uithaalde. Het schot van de spits werd door Peet Bijen achter zijn eigen keeper getikt.

Lang kon de thuisploeg niet genieten van de gelijkmaker. Assaidi kreeg wederom genoeg ruimte en schoot deze keer de bal fraai in de kruising.

Bijna was het direct 2-2 door een eigen doelpunt van Twente, maar de Tukkers werden gered door het aluminium. De degradatiekraker bleef spannend en kreeg een spectaculaire slotfase.

Scheidsrechter Siemen Mulder zag hands van Thesker over het hoofd en kende geen penalty toe. In de tegenaanval werd de slechte avond van Bertrams compleet: de doelman kwam ver uit zijn doel en schoffelde Luciano Slagveer onderuit, wat hem een directe rode kaart opleverde. Gescoord werd er niet meer.