Ten Hag verliest mogelijke afscheidswedstrijd

december 2017 • Samenvattingen

NAC Breda heeft 2017 winnend afgesloten. De Bredanaars wonnen met 3-1 van FC Utrecht.

De thuisploeg begon goed aan het duel, maar liet het na om te scoren. Rai Vloet en Thierry Ambrose kregen grote kansen. Het eerste Utrechtse gevaar was te danken aan NAC-doelman Mark Birighitti. Sander van der Streek kopte echter over.

Na iets minder dan een half uur kwam NAC op voorsprong via Pablo Marí. De aanvoerder kopte binnen na een fraaie voorzet van Angeliño. Niet veel later kon het thuispubliek opnieuw juichen. Niet vanwege een doelpunt, maar omdat Cyriel Dessers inviel. De spits verruilde NAC afgelopen zomer voor FC Utrecht en de fans zijn de verdiensten van de Belg nog niet vergeten.

Ambrose leek in de 72e minuut het duel te beslissen met een doelpunt bij de tweede paal, maar Dessers bracht de spanning terug. De spits schoot raak op aangeven van Kerk.

NAC hield echter stand en Angeliño zette in de blessuretijd met een fraaie trap de 3-1 op het scorebord. Rico Strieder was de veroorzaker van de vrije trap, die zijn tweede gele kaart ontving en kon gaan douchen.