Logo Voetbalblog
Feyenoord opnieuw onderuit tegen NAC
© Pro Shots

maart 2018 • Samenvattingen

Feyenoord is er zaterdagavond niet in geslaagd om NAC te verslaan. In Breda werd het 2-1, waardoor de Rotterdammers officieel onttroond zijn als landskampioen van Nederland.

De thuisploeg begon vol vertrouwen en binnen vijf minuten had NAC al een strafschop kunnen krijgen. Umar Sadiq kwam in botsing met Brad Jones, maar scheidsrechter Bas Nijhuis zag er geen penalty in.

Na zeventien minuten kwam Feyenoord echter op voorsprong. Jens Toornstra kreeg de bal voor zijn voeten en schoot raak: 0-1. Hij maakte daarmee zijn eerste uitgoal in meer dan twee jaar.

Lang kon de ploeg van trainer Giovanni van Bronckhorst niet genieten van die voorsprong. Na een goede actie van Sadiq belandde de bal voor de voeten van Thierry Ambrose, die de gelijkmaker op het scorebord zette.

In het tweede bedrijf kwam NAC opnieuw goed de kleedkamer uit. Sadiq liep door op Jones na een uittrap van de doelman, waarna de goalie hem een duw gaf. Nijhuis gaf Jones een gele kaart en de bal ging op de stip. Sadiq ging zelf achter de bal staan en schoot overtuigend raak.

Feyenoord kreeg nog kansen op de gelijkmaker, maar NAC trok een muur op en hield knap stand: 2-1.

Tips of opmerkingen? Mail ons: redactie[at]goalsmedia[dot]nl