Logo Voetbalblog
Samenvatting Olympique Lyon – Ajax (3-1)
© Pro Shots

mei 2017 • Samenvattingen

Samenvatting Olympique Lyon – Ajax (3-1)

Lyon deelde in de beginfase wat speldenprikjes uit. Toen de eerste storm was gaan liggen, begon Ajax het eigen spel te spelen. Een schot van Kasper Dolberg werd geblokt, terwijl Lyon-doelman Anthony Lopes redding bracht op een poging van Amin Younes.

Hakim Ziyech kreeg in de 24e minuut de grootste kans op de openingstreffer, maar de middenvelder verzuimde de score te openen. Dolberg deed dat drie minuten wel. De Deense spits stiftte de bal over de doellijn.

Vlak voor rust keerde de hoop bij Lyon echter terug. De bal ging op de stip na een overtreding van Matthijs de Ligt. Alexandre Lacazette benutte het buitenkansje. Niet veel later profiteerde de spits van een mispeer van Nick Viergever: 2-1.

Donny van de Beek werd gebracht voor Lasse Schöne en Joël Veltman werd gevangen door Kenny Tete. Het spel bleef vervolgens op en neer golven. Nabil Fekir had de 3-1 op zijn schoen, terwijl Ajax diverse keren dichtbij was.

Van de Beek was enorm dicht bij het uitdelen van de genadeklap, maar het schot van de middenvelder spatte uiteen op de lat. In de 81e minuut kopte Rachid Ghezzal raak.

Wat volgde waren tien stressvolle minuten, zeker nadat Nick Viergever zijn tweede gele kaart kreeg. Net als tegen Schalke 04 hield Ajax stand.

Door dit resultaat staat Ajax op 24 mei in de finale in Stockholm, tegenover Manchester United.

Tips of opmerkingen? Mail ons: redactie[at]goalsmedia[dot]nl

Logo Voetbalblog