PSV haalt in slotfase uit tegen NAC

maart 2018 • Samenvattingen

PSV heeft geen fout gemaakt tegen NAC Breda. De Eindhovenaren liepen in de slotfase uit naar een klinkende 5-1 overwinning.

De thuisploeg was de sterkste ploeg en via Marco van Ginkel en Bart Ramselaar werden de eerste schoten genoteerd. Na 23 minuten eiste Hirving Lozano de aandacht op: de Mexicaan leek een beweging te maken.

Zeven minuten voor rust kwam PSV op voorsprong. Pablo Marí hield Luuk de Jong vast en na een korte twijfel bij scheidsrechter Pol van Boekel ging de bal op de stip. Van Ginkel maakte geen fout.

Na een uur leek PSV het duel op slot te gooien. Daniel Schwaab kopte via Sadiq Umar raak. Gespeeld was het nog echter niet, want zo’n vijf minuten later scoorde Umar in het goede doel: 2-1.

De Jong schoot een kwartier voor tijd hard raak en besliste de wedstrijd daarmee definitief. In de slotfase liep de ploeg van trainer Phillip Cocu verder uit. Steven Bergwijn tekende voor de vierde Eindhovense treffer en het slotakkoord kwam op naam van invaller Gastón Pereiro.