Samenvatting PSV – NEC Nijmegen (3-1)

februari 2017 • Samenvattingen

PSV heeft zaterdagavond een moeizame overwinning op NEC Nijmegen geboekt. In Eindhoven werd het 3-1.

Het initiatief lag bij NEC, maar de Eindhovenaren kwamen na 20 minuten op voorsprong. Janio Bikel maakte een overtreding op Steven Bergwijn, waarna de bal op de stip ging.

Marco van Ginkel schoot de bal achter doelman Joris Delle. PSV zakte vervolgens in en NEC kwam op 1-1. Een verdedigende fout van Santiago Arias zorgde ervoor dat de bal uiteindelijk terecht kwam bij Ali Messaoud, die de bal fraai in de kruising schoot.

Vlak na rust kregen de gasten de bal achterin niet weg, waar PSV van profiteerde. Bart Ramselaar schoot de 2-1 binnen. NEC ging vervolgens op jacht naar de gelijkmaker.

Geklungel van Nicolas Isimat-Mirin werd niet afgestraft, terwijl een treffer van Dario Dumic wegens buitenspel werd afgekeurd.

In de blessuretijd besliste Luuk de Jong het duel. De spits scoorde de bevrijdende derde Eindhovense treffer.