PSV lijdt puntverlies na rode kaart Lozano

februari 2018 • Samenvattingen

PSV heeft zaterdag dure punten laten liggen in de titelrace. De Eindhovenaren verspeelden met tien man een 2-0 voorsprong tegen SC Heerenveen: 2-2.

Na een half uur zonder enige hoogtepunten kwam de thuisploeg op voorsprong. Santiago Arias kopte een corner van Hirving Lozano binnen. Vlak voor rust verdubbelde Luuk de Jong de marge, nadat Kik Pierie knullig balverlies leed. De spits schoot vervolgens koeltjes raak.

Op slag van rust kreeg Lozano een rode kaart. Volgens scheidsrechter Dennis Higler maakte de Mexicaan een slaande beweging richting Lucas Woudenberg.

Heerenveen-trainer Jurgen Streppel bracht na rust Henk Veerman voor Pierie, om zo wat te forceren. Dat lukte, want in de 56e minuut zette oud-PSV’er Stijn Schaars de 1-2 op het scorebord.

De Friezen speelden vol op de aanval en tien minuten voor tijd werkte Reza Ghoochannejhad de gelijkmaker binnen. PSV kreeg nog een grote kans, maar wist puntverlies niet te voorkomen.