Logo Voetbalblog
PSV boekt zakelijke overwinning en reist met riante marge af naar Amsterdam
© Pro Shots

december 2017 • Samenvattingen

PSV boekt zakelijke overwinning en reist met riante marge af naar Amsterdam

PSV heeft zondagmiddag een zakelijke 1-0 overwinning op Sparta Rotterdam geboekt. Door de winst reizen de Eindhovenaren volgende week met een voorsprong van tien punten af naar Amsterdam.

Sparta-doelman Roy Korstsmit hield zijn ploeg in de openingsfase op de been. PSV moest langzaam toezien hoe de Rotterdammers wat uit de schulp kropen. Afstandsschoten van Deroy Duarte en Robert Mühren brachten Jeroen Zoet niet in de problemen.

Na de onderbreking maakte Luuk de Jong, die de concurrentiestrijd verloor aan Steven Bergwijn, alsnog zijn opwachting. De spits was zeven minuten later gelijk goud waard. Een voorzet van Joshua Brenet werd door de invaller in het doel getikt: 1-0. Een mijlpaal voor De Jong, want Sparta was de enige club waartegen hij in zijn carrière nog nooit een doelpunt had gemaakt.

PSV wilde het duel direct op slot gooien, maar Kortsmit en het aluminium stonden in de weg. In de slotfase ging de deur wel op slot: Derrick Luckassen kwam in het veld voor Hirving Lozano. De overwinning kwam uiteindelijk niet meer in gevaar.

Tips of opmerkingen? Mail ons: redactie[at]goalsmedia[dot]nl

Logo Voetbalblog