Koploper PSV gaat met zege winterstop in

december 2017 • Samenvattingen

PSV gaat met een goed gevoel de winterstop in. De koploper won zaterdagavond met 2-1 van Vitesse. Hirving Lozano was de grote man aan de kant van de Eindhovenaren.

Nadat PSV wat kansjes kreeg via Luuk de Jong en Marco van Ginkel, was het Vitesse dat op voorsprong kwam. Tim Matavz tikte op aangeven van Milot Rashica binnen.

Daniel Schwaab kopte vlak voor rust de gelijkmaker binnen uit een vrije trap van Lozano. Kort na rust was Lozano zelf de gevierde man. Bart Ramselaar legde de bal met een hakje neer voor de Mexicaan, die vervolgens fraai raak schoot.

PSV hield vervolgens vrij eenvoudig stand. Toch leek Vitesse in de 83e minuut alsnog op gelijke hoogte te komen, maar een treffer van Matavz werd afgekeurd wegens buitenspel. Er werd niet meer gescoord: 2-1.

De Eindhovenaren hebben alle thuiswedstrijden in de competitie in een heel kalenderjaar gewonnen. Dat deed de club één keer eerder: in 1987.