Excelsior trekt aan het langste eind op bezoek bij Sparta

januari 2018 • Samenvattingen

Excelsior heeft de Rotterdamse derby tegen Sparta gewonnen. De Kralingers waren met 2-3 te sterk.

Al na drie minuten kwam Sparta op voorsprong. Milan Massop kreeg de bal uit een corner ongelukkig op zijn been, waardoor hij de bal achter zijn eigen doelman werkte. Het duurde niet lang voordat Excelsior op gelijke hoogte kwam.

Een vrije trap van Hicham Faik belandde op de paal, maar in de rebound tikte Ali Messaoud de 1-1 binnen. Vlak voor rust herhaalde de beginfase zich.

De thuisploeg nam de leiding door een benutte penalty van Loris Brogno, maar twee minuten later krulde Messaoud de bal in de verre hoek.

Na de thee liet Sparta zich het meeste zien, maar het was Excelsior dat vlak voor tijd de drie punten pakte. Anouar Hadouir schoot een vrije trap binnen: 2-3.