Samenvatting Twente – AZ Alkmaar (1-2)
Pro Shots

december 2016 • Samenvattingen

FC Twente en AZ Alkmaar leken de punten te gaan delen, maar diep in blessuretijd kregen de bezoekers alsnog de volle buit in de schoot geworpen.

Het duel tussen Twente en AZ had 45 minuten nodig om los te komen. In een gezapige eerste helft kwamen beide partijen amper tot kansen, en dus ook niet tot doelpunten.

In het tweede bedrijf, direct vanaf de aftrap, was het ineens wel raak. Wout Weghorst ontving de bal in het strafschopgebied en prikte zijn inzet tussen de benen van Nick Marsman.

Bijgekomen van de schrik rukte FC Twente op en kwam het via doelpuntenmachine Enes Ünal twintig minuten voor tijd op gelijke hoogte. De spits ontsnapte aan de aandacht van de AZ-verdedigers en schoot simpel de 1-1 tegen de touwen.

Veel leverde dat de thuisploeg uiteindelijk niet op, want diep in blessuretijd ging Peet Bijen gigantisch in de fout. De verdediger van Twente probeerde een voorzet weg te werken, maar bezorgde daarmee AZ de overwinning.