Ajax kan titel vergeten na nederlaag bij Vitesse

maart 2018 • Samenvattingen

Ajax ziet de titelkansen in rook opgaan. De Amsterdammers verloren zondag met 3-2 op bezoek bij Vitesse. Door de nederlaag heeft koploper PSV een voorsprong van tien punten, met nog acht duels te gaan.

Ajax begon beter aan het duel, maar Navarone Foor opende na een kwartier spelen de score. De middenvelder kreeg tijd en ruimte en haalde verwoestend uit: 1-0. Vitesse kreeg vervolgens kansen op meer, maar Matt Miazga en Tim Matavz wisten niet te scoren.

Na de rust kwam Ajax met iets meer gif de kleedkamer uit, maar Bryan Linssen verdubbelde al snel de marge. Hij pakte de bal af van Max Wöber en liet doelman André Onana kansloos.

Invaller Matteo Cassierra prikte in de 62e minuut de aansluitingstreffer binnen, waardoor het weer spannend werd in Arnhem. Niet veel later had Amin Younes de gelijkmaker op zijn schoen, maar zijn poging belandde op de paal.

Linssen werkte met nog zo’n twintig minuten te gaan de 3-1 binnen en leek daarmee het duel te beslissen. Siem de Jong trof vijf minuten voor tijd nog doel, maar Ajax kwam niet meer op gelijke hoogte met Vitesse.