Logo Voetbalblog
AZ rekent op eenvoudige wijze af met Willem II
© Pro Shots

januari 2018 • Samenvattingen

AZ rekent op eenvoudige wijze af met Willem II

AZ hijgt Ajax in de nek. De Alkmaarders hebben zondagavond het gat met de Amsterdammers verkleind tot drie punten na een simpele overwinning op Willem II.

De ploeg van trainer John van den Brom begon goed aan het duel en kwam in de zesde minuut op voorsprong. Alireza Jahanbakhsh gaf een steekbal op de diepgaande Mats Seuntjens, die vervolgens koel bleef en de bal achter Mattijs Branderhorst schoot.

Wat volgde was een ware kansenregen van AZ. Binnen het kwartier stond het dan ook 0-2. Oussama Idrissi gaf ditmaal de steekbal en nu was het Jahanbakhsh zelf die rustig binnenschoot.

Idrissi had niet veel later de 0-3 op zijn schoen, maar wist de bal niet tussen de palen te krijgen. Pas aan het einde van de eerste helft deed Willem II wat terug. Bartholomew Ogbeche knalde rakelings naast en in de slotminuut leek de spits alsnog te scoren. Zijn kopbal werd van de lijn gehaald. In de herhaling leek de bal de doellijn echter helemaal te zijn gepasseerd.

Ook in het tweede bedrijf bleef AZ kansen missen. Teun Koopmeiners schoot voorlangs en even later wist Branderhorst maar net redding te brengen op een schot van Stijn Wuytens.

Willem II probeerde het nog wel, maar wist niet op te boksen tegen AZ. Door de 0-2 overwinning komen de Alkmaarders twee dichter bij Ajax.

Tips of opmerkingen? Mail ons: redactie[at]goalsmedia[dot]nl

Logo Voetbalblog