Willem II en Sparta delen punten in kelderkraker

november 2017 • Samenvattingen

De eerste helft was matig, maar Sparta bleek effectief en kwam binnen het halfuur op een 0-2 voorsprong. Deroy Duarte mocht tot twee keer aanleggen en scoorde zijn eerste doelpunten in het betaalde voetbal.

Kenneth Dougall kreeg nog een mogelijkheid om de voorsprong te vergroten, maar hij kopte net over.

Direct na rust kwam Willem II terug in de wedstrijd. Thom Haye schoot van afstand raak en maakte het weer spannend. Wat volgde was een nieuwe domper voor Sparta. Doelman Roy Kortsmit viel geblesseerd uit en werd vervangen door Leonard Nienhuis.

Die kreeg al snel de gelijkmaker om de oren. Bartholomew Ogbeche schoot in de verre hoek: 2-2.

Beide ploegen gingen vervolgens op zoek naar de gelijkmaker, maar die bleef uit.