Logo Voetbalblog
Deze 10 spelers wil De Boer naar Ajax halen
© Pro Shots

januari 2016 • Transfers

Deze 10 spelers wil De Boer naar Ajax halen

Een nieuwe spits lijkt voor de hand te liggen, maar toch duiken er ook veel middenvelders op in de geruchtenmolen. Wij zetten 10 mogelijke transfers op een rijtje!

10. Klaas-Jan Huntelaar

Gewild, maar erg onwaarschijnlijk. De Schalke 04-spits is nog steeds de laatste Ajax-spits die topscorer van de Eredivisie wist te worden. Huntelaar is ontevreden bij Schalke door gebrek aan speeltijd, maar zijn salariseisen vormen een struikelblok voor de Amsterdammers.

Copyright-ProShots-1061693

© Pro Shots

9. Sébastien Haller

Deze Franse spits is één van de relevaties van dit Eredivisie-seizoen, door bij FC Utrecht vrijwel elke wedstrijd belangrijk te zijn. Haller zou de Domstad al in de winterstop kunnen verlaten en Ajax wordt genoemd als mogelijke club. De Amsterdammers moeten echter concurreren met diverse Premier League-clubs.

Copyright-ProShots-1079672

© Pro Shots

8. Steven Pienaar

Ajax heeft een overdaad aan middenvelders, maar zou er in de vorm van Pienaar nog wel één bij willen hebben. Althans: dat beweren Zuid-Afrikaanse media. Pienaar speelde na Ajax lange tijd in de Premier League, maar de 33-jarige voetballer is bij Everton op een zijspoor beland.

Copyright-ProShots-673028

© Pro Shots

7. Nigel de Jong

Weer zo’n middenvelder die Ajax eigenlijk niet nodig heeft, maar wel de branie heeft die de ploeg kan gebruiken. De Jong lijkt overbodig te zijn geworden bij AC Milan en er worden diverse, mogelijke clubs genoemd voor de kuitenbijter. Ajax is daar één van, maar ook Juventus en clubs in Amerika zouden hem wel willen overnemen. De kans dat Nigel binnen afzienbare tijd voor Amsterdam kiest, lijkt dus klein.

Copyright-ProShots-970107

© Pro Shots

6. Rafael van der Vaart

Van der Vaart was met name afgelopen seizoen een optie voor Ajax, maar gezien zijn ontevredenheid bij Real Betis komt hij opnieuw in beeld. Frank de Boer is niet onverdeeld enthousiast meer over de aanvallende middenvelder, die ook als spits uit de voeten zou kunnen. “Hij moet eerst fit worden en wij hebben iemand nodig die er direct kan staan”, aldus de Ajax-coach.

Copyright-ProShots-954972

© Pro Shots

5. Mauricio

Op het middenveld lijkt Ajax nu juist uitstekend bezet te zijn, maar toch staan er een hoop middenvelders op dit lijstje. Mauricio, een controleur in dienst van Terek Grozny, is er daar één van. Ajax, Sevilla, Benfica en Vfb Stuttgart zouden hem wllen binnenhalen, maar volgens Russische media verkast de Braziliaan in de winter naar Schalke 04.

4. Lukas Klostermann

Wij hadden nog nooit van Lukas Klostermann gehoord, maar dat is misschien niet zo gek: de verdediger is slechts 19 jaar oud. Zijn kwaliteit? Hij schijnt de snelste verdediger van Europa te zijn! Ajax wil volgens Bild drie miljoen euro neerleggen voor de jonge Duitser.

Copyright-ProShots-770168

© Pro Shots

3. Jeremian Lens

Eén van de aanvallers die Frank de Boer expliciet als goede optie heeft genoemd om de Ajax-selectie te versterken. Met name de salariseisen van de voetballer schijnen nogal in de weg te zitten en bovendien kan Lens de laatste tijd weer op speeltijd bij Sunderland rekenen.

Jeremain Lens Ajax

© Pro Shots

2. Bas Dost

De andere aanvaller die De Boer naast Lens als geschikte versterking ziet. Er lijkt voor nu echter een streep door die naam te kunnen: de Wolfsburg-goalgetter heeft een zware blessure opgelopen en is minstens 10 weken uit de roulatie.

dost

© Pro Shots

1. Bertrand Traoré

Traoré schoot er in het shirt van Vitesse de ene na de andere in, maar kan bij Chelsea niet op speeltijd rekenen. Ajax heeft wel oren naar de Burkinese spits, maar het blijkt lastig om de aanvaller los te weken van Stamford Bridge. Hiddink schijnt een overgang hoogstpersoonlijk tegen te houden.

Copyright-ProShots-937990

© Pro Shots

Tips of opmerkingen? Mail ons: redactie[at]goalsmedia[dot]nl

Logo Voetbalblog