Logo Voetbalblog
‘Ajax richt pijlen nu op Bergwijn’

juni 2019 • Transfers

‘Ajax richt pijlen nu op Bergwijn’

Na het aantrekken van Quincy Promes zou Ajax nu zijn pijlen hebben gericht op Steven Bergwijn. Volgens de Telegraaf zouden de Amsterdammers zich nog deze week in Eindhoven willen melden voor de diensten van de aanvaller. Eerder liet de club uit de lichtstad nog weten in principe niet bereid te zijn om Bergwijn aan de concurrent uit Amsterdam te verkopen. Mark van Bommel liet onlangs echter weten dat de deur op een kier staat, indien er sprake is van een marktconform bod. 

De krant weet te melden dat het PSV vooralsnog niet lukt om Hirving Lozano voor de hoofdprijs te verkopen. Hierdoor zou de verkoop van Bergwijn voor kapitaal moeten zorgen om de transfermarkt op te kunnen gaan. De Oranje international zou zelf niet onwelwillend tegenover een overgang naar de hoofdstad staan. Mocht Ajax er niet in slagen Bergwijn aan zich te binden, dan zou Ajax de Senegalees international Krépin Diatta als alternatief zien. De twintigjarige aanvaller kwam afgelopen seizoen uit voor Club Brugge. 

Ajax wist zich eerder al te versterken met Lisandro Martinez, Razvan Marin, Kik Pierie, Kjell Scherpen en Quincy Promes. Ook wist de club uit Amsterdam op maandag te melden dat Bruno Varela voor één seizoen gehuurd wordt van Benfica. Bij een vertrek van Matthijs de Ligt zou Ajax ook nog een nieuwe rechter centrale verdediger aan willen trekken. 

Tips of opmerkingen? Mail ons: redactie[at]goalsmedia[dot]nl

Logo Voetbalblog