Logo Voetbalblog
Drukke zomer voor Ajax

mei 2019 • Transfers

Drukke zomer voor Ajax

Met het vertrek van Frenkie De Jong naar Barcelona ziet de Amsterdamse club één van zijn sterkhouders vertrekken. Door de nationale en internationale topprestaties van de club zijn de spelers van Ajax zeer gegeerd op de transfermarkt.

De Nederlandse recordkampioen staat voor een drukke zomer. Niet alleen moeten ze het verlies van enkele sterspelers voorbereiden, er moet ook voldoende kwaliteit in huis gehaald worden. Hieronder een overzicht van welke transfer nu al zeker zijn.

Uitgaande transfers:

Frenkie De Jong – FC Barcelona – 75 miljoen euro

De 21-jarige Ajacied maakte zijn transfer naar Barcelona vorige maand definitief. Bij de Catalaanse grootmacht is hij de mogelijke opvolger van Sergio Busquets.

Maximilian Wöber – Sevilla – 10 miljoen euro

In de zomer van 2017 kwam de Oostenrijker naar de ArenA waar hij in zijn eerste seizoen 22 wedstrijden speelde. Desondanks heeft de verdediger geen blijvende indruk achtergelaten. Vanaf januari is de verdediger verhuurd aan Sevilla. De Spaanse club neemt Wöber deze zomer definitief over.

Binnenkomende transfers:

Razvan Marin – Standard Luik – 12,5 miljoen euro

Begin april werd bekend gemaakt dat Ajax de 22-jarige middenvelder van Standard Luik overneemt. Met de transfer van de Roemeen is een bedrag van 12,5 miljoen euro gemoeid. De fans van de Amsterdamse club zijn alvast razend enthousiast over de komst van de dynamische speler. Ajax versloeg concurrenten  Fiorentina, Roma en Monaco voor zijn handtekening.

Kik Pierie – sc Heerenveen – 5 miljoen

Komende zomer maakt de centrale verdediger met Amerikaanse roots de overstap naar Amsterdam. Ajax betaalt 5 miljoen euro voor de diensten van de 18 -jarige. De Nederlands jeugdinternational is gehaald om een aankomend vertrek van Matthijs de Ligt op te vangen.

Kjell Scherpen – FC Emmen – onbekend

Doelman Scherpen maakt deze zomer de overstap naar Ajax. Het bericht werd recent op de clubwebsite bekendgemaakt. Met de transfer is een onbekende transfersom gemoeid.

De Ajax-aanhang is niet enthousiast over de komst van de doelman. Tijdens de wedstrijd tussen Emmen en Ajax hing een spandoek met het opschrift ‘’Scherpen Kakkerlak’’. Het is geweten dat Scherpen een sympathie heeft voor aartsrivaal Feyenoord.

Tips of opmerkingen? Mail ons: redactie[at]goalsmedia[dot]nl

Logo Voetbalblog