Logo Voetbalblog
‘FC Utrecht versterkt zich met Václav Cerny’

juli 2019 • Transfers

‘FC Utrecht versterkt zich met Václav Cerny’

Václav Cerny lijkt zijn loopbaan voort te zetten bij FC Utrecht, zo meldt de Telegraaf. De Tsjechische buitenspeler zou een contract gaan tekenen wat hem voor drie jaar aan de club uit de Domstad zal verbinden. Ajax zou een transfersom van 750.000 euro ontvangen voor de diensten van de aanvaller. 

Cerny, die in 2014 de overstap maakt van FK Pribram naar de jeugdopleiding van Ajax, kon op veel interesse rekenen. Zo werden diverse buitenlandse clubs gelinkt aan de 21-jarige Tsjech. Een gesprek met Jordy Zuidam en John van den Brom heeft er echter voor gezorgd dat zijn voorkeur uitging naar FC Utrecht. Door de transfer van Gavory naar Standard Luik kwam er bij de club uit de Domstad extra transferbudget vrij, waardoor de transfer in een stroomversnelling lijkt te komen. Utrecht en Ajax zouden momenteel in gesprek zijn over de laatste details, waaronder een eventuele terugkoopoptie. 

Cerny, die bij Ajax te boek stond als een groot talent, wist nooit een vaste waarde te worden in het eerste elftal van de Amsterdammers. De buitenspeler speelde in totaal zestien Eredivisie wedstrijden voor Ajax en wist daarin één keer te scoren.

Tips of opmerkingen? Mail ons: redactie[at]goalsmedia[dot]nl

Logo Voetbalblog