Logo Voetbalblog
‘Neymar weg bij Barca door belastingproblemen’
© Pro Shots

november 2015 • Transfers

‘Neymar weg bij Barca door belastingproblemen’

Niet omdat hij het niet naar zijn zin heeft in Spanje, maar omdat hij de nodige probleempjes heeft met de belastingdienst. Dat laat zijn vader althans weten aan een Spaans radiostation. Neymar wil graag langer in Camp Nou blijven, maar het is nog maar de vraag of hij zijn contact – dat in 2018 eindigt  – zal verlengen.

“We zijn begonnen met de gesprekken over contractverlenging, maar er bestaan nog de nodige problemen”, laat papa Neymar weten. “Sinds onze aankomst in Spanje zijn we aangevallen door de belastingdienst en dat heeft zich uitgebreid naar Brazilië.”

Hij vervolgt: “We hebben een deal nodig die ons, onze bedrijven en mijn familie rust geeft. Als de arbeidsomstandigheden niet goed zijn, worden we gedwongen Spanje te verlaten.”

Zijn zoon kreeg afgelopen zomer onder andere een aanbod van Manchester United, maar wees die van de hand. De aanvaller was in drie seizoenen 43 keer trefzeker voor Barca.

Neymar en Barcelona kwamen eerder dit jaar onder andere in de problemen omdat er een valse transfersom voor de aanvaller was opgegeven. De club had aangegeven 57 miljoen euro betaald te hebben, maar dat zou in werkelijkheid ruim 83 miljoen zijn. Hierdoor hoefde Barca minder belasting te betalen. Clubpresident Josep Maria Bartomeu en zijn voorganger Sandro Rosell staan binnenkort terecht in die zaak.

Tips of opmerkingen? Mail ons: redactie[at]goalsmedia[dot]nl

Logo Voetbalblog