Logo Voetbalblog
Raiola wil De Ligt naar Liverpool loodsen

juni 2019 • Transfers

Raiola wil De Ligt naar Liverpool loodsen

De transfergeruchten rond Matthijs de Ligt blijven elke dag van koers veranderen. Volgens Engelse bronnen zou er een nieuwe wending zijn in de transfersaga.

De voorbije weken werd De Ligt bijna dagelijks in verband gebracht met een transfer naar FC Barcelona. De Catalanen hebben na de komst van Frenkie De Jong hun zinnen gezet op de 19-jarige international.

Echter is er tijdens de onderhandelingen één groot struikelblok, namelijk zaakwaarnemer Mino Raiola. Volgens de Engelse pers is Raiola van plan een betere deal voor zijn cliënt uit de wacht te slepen en daarbij zou hij twee clubs willen betrekken.

Enerzijds wil hij De Ligt naar PSG loodsen, de rijke club uit Parijs staat bekend om hun financiële slagkracht. Hierdoor kunnen zij zeker voldoen aan de extravagante eisen van de zaakwaarnemer. De Parijzenaren moeten wel opletten met een eventuele boete die hen boven het hoofd hangt voor het schenden van de FFP regels.

Een andere kandidaat is Liverpool. De kersverse Champions League winnaar is een droombestemming voor De Ligt. Niet enkel voor het Europees voetbal maar ook omdat hij dan zijn teamgenoten van Oranje, namelijk Georginio Wijnaldum en Virgil van Dijk in zijn ploeg heeft.

Niet alleen sportief gezien zou het een goede keus zijn, ook financieel kunnen de Reds wedijveren met de Europese topclubs.

Daarbij zijn de Reds niet bang van het betalen van commissielonen aan zaakwaarnemers. Vorig seizoen betaalde Liverpool een slordige 50 miljoen euro aan makelaarslonen.

Tips of opmerkingen? Mail ons: redactie[at]goalsmedia[dot]nl

Logo Voetbalblog