Logo Voetbalblog
Reis maakt gedroomde overstap naar Barcelona
SITTARD - 22-12-2018, Fortuna Sittard stadion Dutch football Eredivisie season 2018 / 2019. Groningen player Ludovit Reis disappointment during the match Fortuna Sittard - Groningen. Final score 0-0.

mei 2019 • Transfers

Reis maakt gedroomde overstap naar Barcelona

Wat al enkele weken in de lucht hing is vandaag dan eindelijk wereldkundig gemaakt. Ludovit Reis verlaat FC Groningen voor een avontuur in Spanje. De Nederlander maakt voor 3,25 miljoen euro de overstap naar FC Barcelona.

De 18-jarige middenvelder tekent een contract voor drie jaar met een optie om dit met twee jaar te verlengen. Daarnaast krijgt hij een afkoopsom van 100 miljoen op zijn hoofd geplakt.

Technisch directeur van Groningen, Mark-Jan Fledderus laat zich als volgt uit over de transfer: “Het is een compliment aan alle geledingen binnen de club. De jeugdscouting heeft vier jaar geleden de specifieke kwaliteiten van Ludovit onderkend en hem weten te bewegen naar Groningen te komen. Daar zijn de trainers in de opleiding met hem aan het werk gegaan en hebben zij hem geholpen in zijn verdere ontwikkeling. Vervolgens heeft Ludovit van de staf rond de eerste selectie op zeer jonge leeftijd de kans gekregen zich te laten zien”. “Deze transfer toont aan dat het voor jonge talentvolle spelers mogelijk is om zich bij FC Groningen onder professionele begeleiding en in een topsportomgeving stevig te ontwikkelen en vanuit Groningen direct de overstap te maken naar een wereldberoemde club als Barcelona.”

Bij Barcelona zal Reis zich bij het tweede elftal voegen om daar te trainen en zich verder te ontwikkelen.

Reis zelf heeft in zijn eerste interview met FC Barcelona aangegeven dat het droom is die uitkomt en hij uitkijkt naar zijn leerproces bij de Catalaanse grootmacht: “Natuurlijk is het een speciale dag. Het is een droom die uitkomt voor mij. Ik ben heel blij. Een geweldig gevoel”. “De beste spelers van de wereld spelen hier. Ik kan hier zoveel leren. (…) Mijn doelen zijn om het eerste team te halen en veel te leren van Sergio Busquets en zoveel andere spelers”

Tips of opmerkingen? Mail ons: redactie[at]goalsmedia[dot]nl

Logo Voetbalblog