Logo Voetbalblog
Ten Hag spreekt: verhuist Frenkie de Jong naar het middenveld?
© Pro Shots

januari 2018 • Transfers

Ten Hag spreekt: verhuist Frenkie de Jong naar het middenveld?

Frenkie de Jong is de meestbesproken Ajacied van de eerste seizoenshelft. Het toptalent was weken lang wisselspeler, maar werd steeds vaker in verband gebracht met internationale topclubs. En ziedaar: Marcel Keizer besloot hem als inschuivende verdediger in te zetten.

Dat is natuurlijk niet de favoriete positie van De Jong, van nature een middenvelder. Het lijkt er echter op dat hij ook onder Erik ten Hag genoegen moet nemen met die verdedigende rol.

“Daar ben ik zeker enthousiast over”, zegt Ten Hag desgevraagd tegen Voetbal International. “Maar er zijn ook andere goede opties om het centrum in te vullen. Max Wöber en Nick Viergever kunnen daar ook prima spelen, en Joël Veltman zou ook naast Matthijs de Ligt in het centrum kunnen spelen.”

Ten Hag ziet bovendien graag dat de opbouw van achteruit niet alleen van De Jong komt. “Dan wordt het voorspelbaar. Ook De Ligt, of via de backs Veltman en Nico Tagliafico. Je moet in de opbouw verschillende mensen hebben die zich inschakelen, om vanuit daar een overtalsituatie te creëren.”

Tips of opmerkingen? Mail ons: redactie[at]goalsmedia[dot]nl

Logo Voetbalblog