Logo Voetbalblog
Het grootste talent in Football Manager speelt bij Ajax
© Pro Shots

november 2017 • Voetbalgames

Het grootste talent in Football Manager speelt bij Ajax

Jeroen Thijssen, head researcher Nederland bij het spel, geeft bij Voetbal International alvast tips wie je het beste kunt opsnorren in de nieuwe editie.

Het grootste talent van de Eredivisie is misschien niet zo verrassend. “Momenteel is Matthijs de Ligt het grootste Nederlandse talent”, zo vertelt hij aan het blad. “Bij FC Utrecht loopt nu met Tommy St. Jago ook een interessante jongen rond die niet veel mensen kennen. Doet geen gekke dingen, speelt wel intelligent. Die gaat het wel halen, denk ik. Dat is moeilijker – maar tegelijk ook leuker – om in te schatten dan het talent van Daishawn Redan (vertrok naar Chelsea vanuit de jeugdopleiding van Ajax, red.).”

Thijssen erkent overigens dat de potentie van spelers in FM niet altijd overeenkomt met de werkelijkheid. “Ik weet nog dat we een paar jaar geleden goed fout zaten bij een jonge spits van FC Emmen, Jeroen Fühler. De jongen die dat voor ons volgde vond hem een enorm talent, hij kreeg een potentiescore mee waarmee hij uiteindelijk Oranje kon halen. Ik ben erin meegegaan, maar uiteindelijk is het echt nooit wat geworden. Dat zijn de missers.”

Tips of opmerkingen? Mail ons: redactie[at]goalsmedia[dot]nl

Logo Voetbalblog