Logo Voetbalblog
Ja, EA manipuleert je FIFA-potjes. Maar daar kun je iets tegen doen
© YouTube

november 2017 • Voetbalgames

Ja, EA manipuleert je FIFA-potjes. Maar daar kun je iets tegen doen

Iedere FIFA’er zal het herkennen: je speelt je tegenstander helemaal weg, raakt 10 keer de paal, maar krijgt vervolgens wel die lelijke gelijkmaker tegen.

Toeval, natuurlijk. Of toch niet? Volgens sommigen is het duidelijk dat EA Sports invloed uitoefent op je FIFA-potje. Het beste bewijs daarvoor vond iemand in een stukje code uit het spel. Daarin is een mysterieuze instelling te vinden die Team Chemistry heet en gebruikt wordt om je momentum te bepalen.

FIFA momentum

© EA Sports

Momentum zou bepalen of jouw team beter of slechter speelt, afhankelijk van de wedstrijdsituatie. Zo hebben mindere FIFA’ers altijd een kans om terug in de wedstrijd te komen. Als we de complotdenkers geloven staat bijvoorbeeld ingesteld dat de sterkte van de tegenstander wordt opgeschroefd als deze binnen vijf minuten een goal tegenkrijgt of er een doelpuntverschil van twee ontstaat.

EA ontkent dit overigens in alle toonaarden; momentum wordt alleen gebruikt voor de computertegenstander. “Het zit er niet in”, bezweert EA-medewerker Sam Rivera tegenover Dream Team FC. “We kunnen moeilijk iets doen tegen een klacht die niet bestaat. Als iemand met zo’n vraag komt, maken we dat altijd duidelijk.”

Hoe het ook zij, gamers op Reddit zijn dieper in de code gedoken en vonden enkele manieren om momentum te bestrijden. Schiet minder vaak, beperk je balbezit en scoor niet te vroeg, luidt het advies. Oftewel: wees niet te dominant. Maar ja, wat is daar nou leuk aan?

Er is trouwens wel meer mis met FIFA 18, als we onderstaande video bekijken…

Tips of opmerkingen? Mail ons: redactie[at]goalsmedia[dot]nl

Logo Voetbalblog