Logo Voetbalblog
Zo versla je die akelige ‘pace abusers’ in FIFA 18
© YouTube

november 2017 • Voetbalgames

Zo versla je die akelige ‘pace abusers’ in FIFA 18

Sportmedium Bleacher Report vroeg een aantal top-FIFA’ers hoe zij met de zogenaamde ‘pace abusers’ omgaan en kreeg een aantal behulpzame antwoorden.

Het is vooral belangrijk om het spel van je tegenstander te doorzien. “Wees agressief en lees zijn manier van spelen; je kunt een counteraanval opzetten als je de bal vroeg onderschept”, legt eSports-speler Sean ‘Dragonn’ Allen uit. “Selecteer één van je centrale verdedigers en houd de looplijn in de gaten, zodat je de bal kan onderscheppen.”

Zo versla je die akelige 'pace abusers' in FIFA 18

© EA Sports

Als je in Ultimate Team de mindere spelers hebt, is het echter moeilijk om de snelheid van je tegenstander te bestrijden. In dat geval is het belangrijk dat je de bal niet kwijtraakt. “Het is lastig verdedigen tegen spelers met een FIFA-rating van over de 90, maar voor elk probleem is een oplossing. Speel op balbezit met een verdedigende formatie”, zegt ‘BosnianMonster11’, een top 100-speler in FUT. “Of probeer juist met dezelfde formatie te spelen als je tegenstander.”

Die goede tips ten spijt: de meest effectieve aanvallen in FIFA 18 zet je nog altijd op met snelle voetballers op de flanken. Dat blijkt maar weer uit het feit dat EA een formatie heeft verwijderd die erg leunt op deze manier van spelen.

 

 

Tips of opmerkingen? Mail ons: redactie[at]goalsmedia[dot]nl

Logo Voetbalblog