Logo Voetbalblog

maart 2024 • Voetballers

De 9 beste Ballon d’Or winnaars: iconen van het wereldvoetbal

De Ballon d’Or is een prestigieuze prijs die jaarlijks wordt uitgereikt aan de beste voetballer ter wereld. Door de jaren heen hebben we getuige mogen zijn van uitzonderlijke talenten die deze eer hebben ontvangen. Hieronder presenteren we de negen beste Ballon d’Or winnaars aller tijden, gebaseerd op hun buitengewone prestaties en impact op het mondiale voetbal.

In het kort:

Lionel Messi – 7 keer gewonnen

Lionel Messi, de Argentijnse magiër, heeft de voetbalwereld betoverd met zijn ongeëvenaarde balcontrole, dribbels en doelpunten. Zijn recordaantal van zeven Ballon d’Or-overwinningen weerspiegelt zijn exceptionele vaardigheden en consistente dominantie op het veld.

De beste Ballon d'Or winnaar: Lionel Messi
© Pro Shots

Cristiano Ronaldo – 5 keer gewonnen

De Portugese krachtpatser Cristiano Ronaldo heeft indruk gemaakt met zijn ongekende atletische vermogen en scoringsdrift. Met vijf Ballon d’Or-titels op zijn naam, heeft hij bewezen een van de meest complete voetballers van zijn generatie te zijn.

De 9 beste Ballon d'Or winnaars: Cristiano Ronaldo
© Pro Shots

Johan Cruyff – 3 keer gewonnen

Johan Cruyff, de legendarische Nederlandse voetballer, wordt vaak gezien als een van de grootste spelers aller tijden. Met zijn elegante speelstijl en creatieve visie op het veld, veroverde hij drie keer de Ballon d’Or en inspireerde hij een hele generatie voetballers.

De 9 beste Ballon d'Or winnaars: Johan Cruijff
© Pro Shots

Michel Platini – 3 keer gewonnen

Michel Platini, de Franse middenvelder, was een meester van het spel met zijn techniek en doelgerichtheid. Zijn drie Ballon d’Or-overwinningen getuigen van zijn uitmuntende prestaties op het veld en zijn vermogen om zijn team naar grote successen te leiden.

De 9 beste Ballon d'Or winnaars: Michel Platini
© Pro Shots

Marco van Basten – 3 keer gewonnen

Marco van Basten, de Nederlandse aanvaller, stond bekend om zijn klinische afwerking en spectaculaire doelpunten. Met drie Ballon d’Or-titels op zijn naam, waaronder de legendarische Europese Kampioenschappen van 1988, wordt hij beschouwd als een van de grootste Nederlandse voetballers ooit.

De 9 beste Ballon d'Or winnaars: Marco van Basten
© Pro Shots

Johan Neeskens – 2 keer gewonnen

Johan Neeskens, de Nederlandse middenvelder, was een onvermoeibare motor op het veld, met uitzonderlijke passing en spelinzicht. Zijn twee Ballon d’Or-overwinningen weerspiegelen zijn bijdrage aan het totale succes van zijn teams en zijn vermogen om op cruciale momenten te schitteren.

De 9 beste Ballon d'Or winnaars: Johan Neeskens
© Pro Shots

Alfredo Di Stéfano – 2 keer gewonnen

Alfredo Di Stéfano, de Argentijns-Spaanse legende, wordt beschouwd als een van de grondleggers van het moderne voetbal. Met zijn veelzijdigheid en doelpuntenproductie won hij twee keer de Ballon d’Or en was hij de drijvende kracht achter de Europese successen van Real Madrid in de jaren ’50.

De 9 beste Ballon d'Or winnaars: Alfredo di Stefano
© Pro Shots

Ronaldo – 2 keer gewonnen

Ronaldo Luís Nazário de Lima, beter bekend als Ronaldo, was een Braziliaanse aanvaller met ongeëvenaarde snelheid en behendigheid. Met twee Ballon d’Or-titels op zijn naam, vertegenwoordigde hij de magie van het Braziliaanse voetbal en was hij een nachtmerrie voor elke verdediging.

De 9 beste Ballon d'Or winnaars: Ronaldo
© Pro Shots

Zinédine Zidane – 1 keer gewonnen

Zinédine Zidane, de Franse middenvelder, stond bekend om zijn gracieuze balcontrole en technische vaardigheden. Met zijn enige Ballon d’Or-overwinning leidde hij Frankrijk naar de overwinning op het wereldkampioenschap in 1998 en inspireerde hij een generatie voetballers met zijn elegantie en klasse.

De 9 beste Ballon d'Or winnaars: Zinedine Zidane
© Pro Shots

Tips of opmerkingen? Mail ons: redactie[at]goalsmedia[dot]nl

Logo Voetbalblog