Logo Voetbalblog
Deze 10 trainers kunnen De Boer opvolgen bij Ajax
© Pro Shots

mei 2016 • Voetbalnieuws

Deze 10 trainers kunnen De Boer opvolgen bij Ajax

Verschillende jeugdtrainers liggen voor de hand, maar ook een paar grote namen zitten in de geruchtenmolen.

10. Morten Olsen

Morten Olsen

© Pro Shots

De Deen was al coach in Amsterdam, maar werd na conflicten met de gebroeders De Boer de laan uitgestuurd. Olsen trad in november 2015 af als bondscoach van Denemarken en is dus beschikbaar. De vraag is alleen of de 66-jarige Olsen een terugkeer naar Amsterdam ziet zitten.

9. Wim Jonk

Wim Jonk

© Pro Shots

Jonk werd onlangs oneerbiedig ontslagen bij Ajax en het ziet er dus ook niet naar uit dat hij snel terugkeert naar Amsterdam. Mocht de situatie binnen het technisch hart van de club veranderen, dan lijkt het verstandig om Jonk toch terug te halen. Of Jonk zelf interesse heeft in een terugkeer bij Ajax of een baan als hoofdtrainer is niet bekend.

8. Michael Laudrup

Michael Laudrup

© Pro Shots

De oud-speler van onder meer Juventus, Barcelona en Ajax vertrok in 2015 als trainer bij het Qatarese Lekhwiya SC en kan dus een optie zijn. Laudrup is een volwaardig Cruijffiaan, maar heeft wel wat akkefietjes met Ajax. Wel apart: bij alle clubs waar de Deen hoofdtrainer was, was hij maar één jaar in dienst (behalve bij Brøndby (4) en Swansea City (2)).

7. Clarence Seedorf

Clarence Seedorf

© Pro Shots

De Nederlander begon zijn spelerscarrière bij Ajax en werd benaderd door het bestuur als eventuele opvolger van De Boer. De enige ervaring als hoofdtrainer die Seedorf tot nu toe heeft is een halfjaar bij AC Milan, niet echt veel dus. De viervoudig Champions League-winnaar zou het misschien kunnen proberen bij een iets kleinere club zoals Ajax.

6. Ron Jans

Ron Jans

© Pro Shots

De geboren Zwollenaar staat sinds 2012 aan het roer bij PEC Zwolle en heeft daar nog een contract tot 2017. Jans werd al vaker aan Ajax gelinkt en lijkt zeker een interessante optie voor de club uit Amsterdam. Jans prijst daarnaast ook nog de werkwijze van Ajax en zou dus een aanbieding in overweging kunnen nemen.

5. Frank Rijkaard

Frank Rijkaard

© Pro Shots

Rijkaard werd in 2014 al eens benaderd als opvolger, als De Boer daadwerkelijk zou vertrekken. Hij had op dat moment geen interesse in de baan, maar misschien is dat na 2 jaar veranderd. Rijkaard heeft de nodige ervaring als trainer na periodes bij FC Barcelona, Galatasaray en Saoedi-Arabië en is tegenwoordig actief als ambassadeur.

4. Jaap Stam

Jaap Stam

© Pro Shots

Stam werd door David Endt al vaker aangewezen als toekomstig hoofdtrainer van Ajax en ook Frank de Boer zelf ziet de verdediger als ideale opvolger. Stam was afgelopen seizoen trainer van Jong Ajax, maar is nu klaar om op eigen benen te staan. Hij zou samen met talenten Nouri, Van de Beek en Cerny door kunnen stromen naar de hoofdmacht.

3. Dennis Bergkamp

Dennis Bergkamp

© Pro Shots

De huidige assistent-trainer gaf aan om rustig in het vak te willen groeien. Inmiddels is Bergkamp al sinds 2011 de rechterhand van Frank de Boer en misschien dus wel klaar voor de volgende stap. De oud-aanvaller is bekend met de selectie, de jeugd en het bestuur en lijkt dus de ideale kandidaat.

2. John van den Brom

John van den Brom

© Pro Shots

Van den Brom wordt, mede door zijn goede prestaties met AZ, getipt als één van de kandidaten om De Boer op te volgen. Hij laat zijn ploegen aantrekkelijk voetbal spelen, iets dat in Amsterdam natuurlijk ten zeerste gewaardeerd wordt. Daarbij heeft Van den Brom een verleden als speler bij Ajax en kent hij de club. Zelf geeft de coach aan warme gevoelens te hebben voor Mokum, maar nog steeds tevreden te zijn bij AZ.

1. Peter Bosz

Peter Bosz

© Pro Shots

Bosz wordt de laatste weken al gelinkt aan de functie in Amsterdam. De trainer van Maccabi Tel Aviv gaf zelf aan nog gefocust te zijn op de laatste wedstrijden in de Israëlische competitie, maar de geruchten worden steeds sterker. De oefenmeester stond eerder aan het roer bij Vitesse en deed het daar uitstekend.

Tips of opmerkingen? Mail ons: redactie[at]goalsmedia[dot]nl

Logo Voetbalblog