Logo Voetbalblog
Dit zijn de 10 mooiste Ajax-momenten onder Frank de Boer
© Pro Shots

mei 2016 • Voetbalnieuws

Dit zijn de 10 mooiste Ajax-momenten onder Frank de Boer

10. Frank de Boer vergeet zijn krukken

Frank de Boer schroomt niet om zijn mannen langs de lijn op luidruchtige wijze instructies toe te schreeuwen.

Zelfs als hij zijn kruisbanden heeft afgescheurd en eigenlijk niet mag staan!

Frank, je krukken! ? #ajapec

Een video die is geplaatst door AFC Ajax (@afcajax) op

9. AC Milan – Ajax (2010)

Frank de Boer mocht tijdens zijn debuut als interim hoofdtrainer bij Ajax meteen laten zien wat hij waard was, want zijn ploeg ging op bezoek bij  AC Milan. De Milenezen hadden toentertijd onder andere Ronaldinho, Ibrahimovic, Seedorf en Pirlo binnen de gelederen, maar waren al wel door naar de volgende ronde van de Champions League. Ajax versloeg Milan met 0-2 door goals van Demy de Zeeuw en Toby Alderweireld en eindigde als derde in de poule.

8. Ajax-FC Twente (2011)

Op de laatste speeldag van het seizoen 2010-2011 werd voor het eerst in de geschiedenis van de Eredivisie in één duel beslist wie kampioen werd. Het ging tussen Ajax en FC Twente en alleen bij winst zou Ajax er met de titel vandoor gaan. Het spannende duel eindigde uiteindelijk in een 3-1 overwinning voor Ajax, waardoor Frank de Boer voor het eerst in zes jaar een landstitel greep met Ajax.

10 beste momenten Frank de Boer

© Pro Shots

7. Ajax-VVV-Venlo (2012)

In deze wedstrijd wist Frank de Boer met 2-0 te winnen van VVV-Venlo werd hij voor de tweede maal achtereen landskampioen met Ajax. De laatste die dit gelukt was bij de Amsterdammers, is Louis van Gaal in 1995.

10 mooiste momenten Frank de Boer

© Pro Shots

6. Ajax – Manchester City (2012)

Ajax had (zoals gewoonlijk) een zware Champions League-loting in de Champions League in 2012. Met clubs als Real Madrid, Borussia Dortmund en Manchester City was Ajax de gedoodverfde nummer vier. Door een 3-1 overwinning op Manchester City overwinterden de Amsterdammers echter in de Europa League.

© Pro Shots

© Pro Shots

6. De Boer’s favoriete wedstrijd: Ajax – PSV (2012)

De wedstrijd Ajax – PSV is de favoriete wedstrijd van Frank de Boer, zo onthulde hij aan Ajax TV. Het duel werd met 3-1 gewonnen door Ajax en daardoor liep de ploeg uit Amsterdam flink uit op de concurrenten.

5. Ajax – Willem II (2013)

Ajax kroonde zich in dit duel met een 5-0 overwinning tot landskampioen van Nederland. Dat was een speciaal moment, want Frank de Boer kreeg het voor elkaar om voor de derde keer op rij de titel te pakken met de Amsterdammers. Ajax verloor in dit seizoen maar twee keer en wist bijna ongeslagen kampioen te worden.

10 mooiste moment Frank de Boer

© Pro Shots

4. Kampioenschap 2013-2014

Frank de Boer maakte in 2014 het onmogelijke mogelijk, door zijn vierde landstitel op rij te pakken. Ajax had het dit seizoen eigenlijk niet zo moeilijk: de Amsterdammers stonden vanaf speelronde 18 eerste en gaven die koppositie niet meer weg. Ajax speelde in de kampioenswedstrijd gelijk tegen Heracles Almelo, maar dat was voldoende voor de titel.

10 momenten Frank de Boer

© Pro Shots

3. Frank de Boer juichend tijdens huldiging

Het is inmiddels een vertrouwd beeld: Frank de Boer die, al ware hij de aanvoerder, de kampioensschaal aan het publiek toont!

2. Ajax – FC Barcelona (2013)

Ajax heeft het de afgelopen jaren zelden gemakkelijk in de Champions League. Clubs als FC Barcelona, AC Milan en Celtic stonden in 2013 te popelen om eventjes in te maken. FC Barcelona (toen al zeker van de volgende ronde) liep in Amsterdam echter tegen een gevoelige 2-1 nederlaag aan. Ajax verzekerde zich door de verrassende zege van Europa League-voetbal.

1. Eerbetoon Johan Cruijff

De naderende landstitel zal overschaduwd worden door het overlijden van clubicoon Johan Cruijff. In de wedstrijd Ajax – PEC-Zwolle werd de voetballegende op prachtige wijze geëerd. De ploeg van Frank de Boer maakte het eerbetoon compleet door de Zwollenaren te verslaan.

Tips of opmerkingen? Mail ons: redactie[at]goalsmedia[dot]nl

Logo Voetbalblog