Logo Voetbalblog
Deze 10 trainers kunnen De Boer opvolgen
© Pro Shots

februari 2016 • Voetbalnieuws

Deze 10 trainers kunnen De Boer opvolgen

Daarnaast lijkt de magie tussen De Boer en Ajax redelijk uitgewerkt. Welke namen staan op het lijstje om hem op te volgen? Verschillende jeugdtrainers liggen voor de hand, maar ook een paar grote namen worden genoemd.

10. Roberto Martínez

Roberto Martínez

© Pro Shots

Erg onwaarschijnlijk, maar Martínez werd wel door Johan Cruijff aangewezen als ideale opvolger. Cruijff ziet weinig verschil tussen de speelstijlen van Martínez, Ajax en Barcelona en zou daarom de Catalaan graag in Amsterdam zien. De huidige Everton trainer heeft nog een contract tot 2019.

9. Jurgen Streppel

Jurgen Streppel

© Pro Shots

Als trainer van Willem II gooit Streppel de afgelopen seizoenen hoge ogen. Het is dus ook niet zo raar dat hij als opvolger van De Boer gezien wordt. Maar kan Streppel het ook bij een grotere club zoals Ajax? Streppel heeft nog een contract tot 2017 in Tilburg.

8. Morten Olsen

Morten Olsen

© Pro Shots

De Deen was al coach in Amsterdam, maar werd na conflicten met de gebroeders De Boer de laan uitgestuurd. Olsen trad in november 2015 af als bondscoach van Denemarken en is dus beschikbaar. De vraag is alleen of de 66-jarige Olsen een terugkeer naar Amsterdam ziet zitten.

7. Wim Jonk

Wim Jonk

© Pro Shots

Jonk werd onlangs oneerbiedig ontslagen bij Ajax en het ziet er dus ook niet naar uit dat hij snel terugkeert naar Amsterdam. Mocht de situatie binnen het technisch hart van de club veranderen, dan lijkt het verstandig om Jonk toch terug te halen. Of Jonk zelf interesse heeft in een terugkeer bij Ajax of een baan als hoofdtrainer is niet bekend.

6. Michael Laudrup

Michael Laudrup

© Pro Shots

De oud-speler van onder meer Juventus, Barcelona en Ajax vertrok in 2015 als trainer bij het Qatarese Lekhwiya SC en kan dus een optie zijn. Laudrup is een volwaardig Cruijffiaan, maar heeft wel wat akkefietjes met Ajax. Wel apart: Bij alle clubs waar de Deen hoofdtrainer was, was hij maar één jaar in dienst (behalve bij Brøndby (4) en Swansea City (2)).

5. Clarence Seedorf

Clarence Seedorf

© Pro Shots

De Nederlander begon zijn spelerscarrière bij Ajax en werd benaderd door het bestuur als eventuele opvolger van De Boer. De enige ervaring als hoofdtrainer die Seedorf tot nu toe heeft is een halfjaar bij AC Milan, niet echt veel dus. De viervoudig Champions League winnaar zou het misschien kunnen proberen bij een iets kleinere club zoals Ajax.

4. Ron Jans

Ron Jans

© Pro Shots

De geboren Zwollenaar staat sinds 2012 aan het roer bij PEC Zwolle en heeft daar nog een contract tot 2017. Jans werd al vaker aan Ajax gelinkt en lijkt zeker een interessante optie te zijn voor de club uit Amsterdam. Jans prijst daarnaast ook nog de werkwijze van Ajax en zou dus een aanbieding in overweging kunnen nemen.

3. Frank Rijkaard

Frank Rijkaard

© Pro Shots

Rijkaard werd in 2014 al eens benaderd als opvolger, als De Boer daadwerkelijk zou vertrekken. Hij had op dat moment geen interesse in de baan, maar misschien is dat na 2 jaar veranderd. Rijkaard heeft de nodige ervaring als trainer na periodes bij FC Barcelona, Galatasaray en Saoedi-Arabië en is tegenwoordig actief als ambassadeur.

2. Jaap Stam

Jaap Stam

© Pro Shots

Stam werd door David Endt al vaker aangewezen als toekomstig hoofdtrainer van Ajax en ook Frank de Boer zelf ziet de verdediger als ideale opvolger. Momenteel is Stam trainer van Jong Ajax en hij zou dus samen met talenten Nouri, Van de Beek en Cerny door kunnen stromen naar het eerste elftal. In november 2015 behaalde Stam de cursus Coach Betaald Voetbal, dus mag hij individueel een betaalde voetbalclub trainen.

1. Dennis Bergkamp

Dennis Bergkamp

© Pro Shots

De huidige assistent-trainer gaf aan om rustig in het vak te willen groeien. Inmiddels is Bergkamp al sinds 2011 de rechterhand van Frank de Boer en misschien dus wel klaar voor de volgende stap. De oud-aanvaller is bekend met de selectie, de jeugd en het bestuur en lijkt dus de ideale kandidaat.

Tips of opmerkingen? Mail ons: redactie[at]goalsmedia[dot]nl

Logo Voetbalblog