Logo Voetbalblog
3 voetballers die een carrièreswitch hebben gemaakt

oktober 2021 • Voetbalnieuws

3 voetballers die een carrièreswitch hebben gemaakt

Een carrière als profvoetballers is er eentje waarvan de meesten alleen maar kunnen dromen. En zelfs niet alle lucky few die het zover weten te schoppen blijven aan de top. Soms komt dit door een blessure, andere keren door een gebrek aan motivatie of toewijding aan de sport en weer een andere keer omdat ze een leeftijd bereiken waarop het tijd is om over alternatieven na te denken. In dit artikel gaan we het hebben over 3 voormalig voetballers die het over een andere boeg hebben gegooid.

Demy de Zeeuw

Het is je vast niet ontgaan dat de ooit zo succesvolle Demy de Zeeuw (27 interlands) op een gegeven moment zonder club kwam te zitten. Hij was zelfs zo origineel om een LinkedIn account aan te maken om aan te geven dat hij op zoek was naar een club. Dit werd goed ontvangen, maar niet goed genoeg. Daarom sloeg de sympathieke voetballer een andere weg in. Hij zette kledingmerk Balr op en 433; de grootste voetbalcommunity ter wereld. Met deze twee ondernemingen verdient hij waarschijnlijk meer dan tijdens zijn voetbalcarrière. Niet veel (oud)spelers doen hem dat na.

Ferne Snoyl

Dit is wellicht een iets minder leuk verhaal, maar toch heeft het een goed einde. Ferne Snoyl ken je misschien nog van Feijenoord of Willem II, slechts 2 van de clubs waar hij in zijn professionele carrière voor gespeeld heeft. In deze tijd schommelde hij nogal eens met zijn gewicht, wat ook zijn prestaties op het veld zeker niet ten goede kwam. Zijn carrière als voetballer kwam dan ook vroegtijdig ten einde. Gelukkig heeft hij zich wel weten te herpakken en heeft hij een tattooshop opgezet. Voor zover wij weten heeft hij hier veel succes mee.

Regi Blinker

Misschien is deze naam alleen bekend bij een oudere generatie. Maar ooit was Regi Blinker een bekende naam in het Nederlandse voetbal. Sinds hij is gestopt met voetballen, heeft hij echter allerminst stil gezeten. Hij heeft het tijdschrift en platform LAF opgezet dat staat voor Life After Football. Dit tijdschrift is opgezet voor spelers die advies nodig hebben voor het maken van een switch. Maar natuurlijk biedt het platform ook een uitgebreide kans om te netwerken. En daar maken de meeste spelers maar al te graag gebruik van.

Minder succesvolle verhalen

Helaas zijn er ook minder succesvolle verhalen van voetballers die na hun spelerscarriere zijn opgelicht, failliet zijn gegaan en wat allemaal nog meer. We noemen de namen van deze spelers liever niet. Een speler die we echter wel in het zonnetje willen zetten is Kenji Gorre. Zijn carrière is nog lang niet voorbij, maar toch geeft hij toe een fout gemaakt te hebben. Dat was dat hij te veel gokte. Ondanks dat dit nooit verstandig is, heeft hij misschien wel een goede stap gezet richting een nieuwe carrière. Onder deze link vind je meer informatie over een functie bij Evolution Gaming in het live casino. Misschien is het ook iets voor jou.

Tips of opmerkingen? Mail ons: redactie[at]goalsmedia[dot]nl

Logo Voetbalblog