Logo Voetbalblog
Lestienne: “Als ik slimmer was geweest…”
© Pro Shots

februari 2016 • Voetbalnieuws

Lestienne: “Als ik slimmer was geweest…”

De aanvaller staat oorspronkelijk onder contract bij het Qatarese Al-Arabi, maar daar speelde hij nog nooit een wedstrijd. Van 2010 tot 2014 speelde Lestienne voor Club Brugge. In België liet de vleugelaanvaller zichzelf zien en steeg hij tot grote hoogte.

In een interview met Proximus 11+  vertelt Lestienne dat hij veel dank verschuldigd is aan Michel Preud’homme. Zijn oud-trainer stuurde hem in aanloop naar het Champions League-duel met Atlético Madrid een speciale videoboodschap.

In gesprek met een ander medium, Het Laatste Nieuws, geeft de Belg aan dat Preud’homme van grote waarde is geweest. “Als ik slimmer was geweest, dan had ik meer naar hem geluisterd toen ik bij Club zat”, geeft Lestienne toe. “Ik heb daar spijt van.”

Lestienne maakt nu furore in het shirt van PSV. Samen met de Eindhovense club strijdt de aanvaller om het kampioenschap én een langer verblijf in de Champions League. Toch moeten deze positieve punten het afwegen tegen het tragische en recente verlies van beide ouders.

“Ik wil mijn ouders eren door af te werken wat zij gestart zijn”, vertelt een emotionele Lestienne. “Ik wil mama en papa trots maken. En daar zal ik álles aan doen.”

Tips of opmerkingen? Mail ons: redactie[at]goalsmedia[dot]nl

Logo Voetbalblog