Logo Voetbalblog
Waar gaat de legalisering van wedden voor zorgen?

april 2016 • Voetbalnieuws

Waar gaat de legalisering van wedden voor zorgen?

Interessant voor spelers

Voor de liefhebbers van sportweddenschappen is deze discussie absoluut interessant. Als de legalisering plaats gaat vinden krijgen de spelers namelijk toegang tot een bredere keuze aan bookmakers. Het spelaanbod zal uitgebreider worden en ook de rechtelijke hulp is gegarandeerd. Dit zorgt voor meer zekerheid en minder problemen met betalen en uitbetalen. De monopolie van de Toto komt met de legalisering echter ook abrupt tot einde.

Mogelijkheden voor bookmakers

Op dit moment mogen bookie’s op geen enkele manier promotie maken in Nederland. Behalve de Toto dus. Uiteraard zullen andere bookmaker dat graag anders willen zien. Reclame en sponsoring zijn immers belangrijke punten voor klantenwerving. Het vergroten van de naamsbekendheid zal ongetwijfeld meer klanten opleveren en dus juichen aanbieders de legalisering alleen maar toe. Maar de overheid heeft dus andere belangen.

Extra inkomsten voor de overheid

De overheid ziet graag belasting via de bookmakers binnen komen, het liefste een 29%. Evenveel als bijvoorbeeld Holland Casino. De bookmakers mikken vooralsnog op een tarief van maximaal 20% en dus blijft dit een heikel punt. Wat zal de toekomst brengen? Trekken de bookmakers uiterlijk aan het langste eind of houdt de overheid voet bij stuk?

Spanning omtrent legalisering

Bij voetbalwedden.net wacht men in spanning af wat de toekomst brengt. Mocht de overheid de knopen hebben doorgehakt dan lijkt het er op dat dit een startschot zal zijn voor een inhaalslag van de bookmakers in Nederland. Reclame van bookmakers tijdens een voetbalwedstrijd of shirtsponsoring van een wedkantoor, niks lijkt te gek. Allemaal extra geld dat de ‘micky-mouse’ competitie goed kan gebruiken, toch?

Uiteraard is dit slechts een simplistische uitleg van de huidige situatie in Nederland. Wij houden onze ogen in ieder geval goed open!

 

Tips of opmerkingen? Mail ons: redactie[at]goalsmedia[dot]nl

Logo Voetbalblog