Logo Voetbalblog
Dit zijn 5 redenen waarom PSV van Atletico wint
© Pro Shots

februari 2016 • Voetbalnieuws

Dit zijn 5 redenen waarom PSV van Atletico wint

Het is namelijk zeker geen uitgemaakte zaak dat de Spanjaarden eenvoudig met de overwinning naar huis gaan. Wij geven vijf redenen waarom niet!

5. PSV heeft zelfvertrouwen én tactisch vernuft

De Eindhovenaren willen niets liever dan de wereld laten zien wat ze nog meer in huis hebben na de succesvolle groepsfase. PSV hoopt na stunts tegen CSKA Moskou, VfL Wolfsburg en Manchester United ook Atlético pijn te doen. Philip Cocu zal daar een groot aandeel in hebben, met een strijdplan op maat.

PSV heeft enorme motivatie

© Pro Shots

4. Guardado kan spelen

De Mexicaanse spelmaker is terug van een kwetsuur en heeft al vaker bewezen er na blessureleed gelijk weer te staan. Het is dus ook zeker niet ondenkbaar dat ‘Principito’ in de basiself staat. Guardado is een belangrijke man op het Eindhovense middenveld en Cocu zal blij zijn dat hij weer gebruik kan maken van zijn ster.

Guardado kan spelen

© Pro Shots

3. Atlético is niet in goede doen

De topclub staat tweede in de Spaanse competitie, maar schittert niet. Afgelopen zondag speelde Atléti doelpuntloos gelijk tegen Villarreal en daarvoor werd maar met 1-0 gewonnen tegen Getafe (nummer 14 op de ranglijst). De Madrilenen verkeren dus niet in uitstekende vorm.

Atlético is niet in goede doen

© Pro Shots

2. Atlético speelt over vier dagen tegen Real Madrid

Drie dagen na het duel tegen PSV vindt de Madrileense derby plaats. Misschien doet Atlético het hierdoor wat rustiger aan of krijgen belangrijke spelers rust. De voorsprong op Real Madrid bedraagt op dit moment maar een puntje, dus Atlético zal zeker proberen die voorsprong uit te breiden om zo aan te sluiten bij Barcelona.

Atlético speelt over vier dagen tegen Real Madrid

© Pro Shots

1. Thuisvoordeel

PSV speelt in het eigen Philips Stadion. De fans zullen hun longen uit hun lijf schreeuwen om als twaalfde man achter ‘hun’ PSV te staan. Dit is zonder twijfel een extra motivatie voor de spelers, die alles zullen geven om de supporters niet teleur te stellen.

Thuisvoordeel

© Pro Shots

Tips of opmerkingen? Mail ons: redactie[at]goalsmedia[dot]nl

Logo Voetbalblog