Logo Voetbalblog
7 voetbalsterren die zijn doorgebroken in de Eredivisie

maart 2024 • Voetbalnieuws

7 voetbalsterren die zijn doorgebroken in de Eredivisie

Voetbal is de populairste sport ter wereld en Nederland kent een rijke voetbalgeschiedenis. In de Eredivisie hebben we door de jaren heen tal van getalenteerde spelers zien komen en gaan. Hieronder volgt een lijst van 7 voetbalsterren die zijn doorgebroken in de Eredivisie en de wereld hebben veroverd.

In het kort:

1. Romario

Romario de Souza Faria is een voormalig Braziliaans profvoetballer. Hij begon zijn professionele voetbalcarrière bij Vasco da Gama en brak door bij PSV Eindhoven. Hij won met PSV Eindhoven de Europacup I en werd topscorer van de Eredivisie. Romario wordt beschouwd als een van de beste Braziliaanse voetballers aller tijden en won het WK van 1994 met Brazilië.

Romario begon ooit in de Eredivisie, maar groeide uit tot wereldtopper
© Pro Shots

2. Luis Suárez

Luis Suárez is een Uruguayaanse profvoetballer. Hij begon zijn professionele voetbalcarrière bij Nacional en brak door bij FC Groningen. Na successen bij Ajax Amsterdam en Liverpool FC, vertrok hij naar FC Barcelona. Suárez is een topscorer van wereldklasse en won tal van titels met Barcelona en maakte later ook Atlético Madrid kampioen.

Luis Suarez begon ooit in de Eredivisie, maar groeide uit tot wereldtopper
© Pro Shots

3. Ronaldo

Ronaldo Luís Nazário de Lima is net als Romario een voormalig Braziliaans profvoetballer. Hij begon zijn professionele voetbalcarrière bij Cruzeiro en brak door bij PSV Eindhoven. Na successen bij FC Barcelona, Inter Milan, Real Madrid en AC Milan, werd Ronaldo beschouwd als een van de beste voetballers ter wereld. Hij won het WK van 1994 en 2002 met Brazilië.

Ronaldo begon ooit in de Eredivisie, maar groeide uit tot wereldtopper
© Pro Shots

4. Christian Eriksen

Christian Eriksen is een Deense profvoetballer. Hij begon zijn professionele voetbalcarrière bij Ajax Amsterdam en brak door in de Eredivisie. Na successen bij Tottenham Hotspur, vertrok hij naar Internazionale. Eriksen is een creatieve en technische middenvelder, die bekend staat om zijn passing en vrije trappen. Hij heeft al verschillende prijzen gewonnen, waaronder vier Eredivisie-titels en een Serie A-titel.

Christian Eriksen begon ooit in de Eredivisie, maar groeide uit tot wereldtopper
© Pro Shots

5. Zlatan Ibrahimović

Zlatan Ibrahimović is een Zweedse profvoetballer. Hij begon zijn professionele voetbalcarrière bij Malmö FF en brak door bij Ajax Amsterdam. Na successen bij verschillende topclubs, waaronder Juventus, Inter Milan, FC Barcelona, Paris Saint-Germain en Manchester United, wordt hij beschouwd als een van de meest legendarische voetballers aller tijden. Ibrahimović heeft talloze titels en onderscheidingen gewonnen, waaronder de Eredivisie, Serie A, La Liga en de Ligue 1.

Zlatan Ibrahimovic begon ooit in de Eredivisie, maar groeide uit tot wereldtopper
© Pro Shots

6. Hirving Lozano

Hirving Lozano, ook wel bekend als ‘Chucky’, brak door bij PSV Eindhoven in de Eredivisie met zijn snelheid, technische vaardigheden en scherpe afwerking. Lozano was een belangrijke speler voor PSV tijdens hun kampioensseizoen in 2017-2018 en werd verkozen tot Eredivisie Talent van het Jaar. Hij speelt momenteel bij Napoli in de Italiaanse Serie A en is nog steeds een belangrijke speler voor het Mexicaanse nationale team.

Hirving Lozano begon ooit in de Eredivisie, maar groeide uit tot een topspeler
© Pro Shots

7. Jan Vertonghen

Jan Vertonghen is een Belgische voetballer die bij Ajax en Tottenham Hotspur heeft gespeeld. Hij begon zijn carrière als linksback, maar speelt voornamelijk als centrale verdediger. Met Ajax won hij vier keer de Eredivisie en bereikte hij in 2019 de finale van de Champions League met Tottenham Hotspur, waarin hij de aanvoerder was. Vertonghen staat bekend om zijn fysieke kracht, leiderschap en zijn vermogen om belangrijke doelpunten te maken als verdediger.

begon ooit in de Eredivisie, maar groeide uit tot wereldtopper
© Pro Shots

Tips of opmerkingen? Mail ons: redactie[at]goalsmedia[dot]nl

Logo Voetbalblog