Logo Voetbalblog
ADO accepteert ‘racistische boete’
© Pro Shots

maart 2016 • Voetbalnieuws

ADO accepteert ‘racistische boete’

De clubleiding van ADO vroeg eerder om uitstel, maar ze zijn nu tot de conclusie gekomen om het schikkingsvoorstel te accepteren. De Hagenezen zouden eigenlijk woensdag pas met duidelijkheid komen. “De KNVB heeft ons uitstel gegeven. Het is momenteel erg druk bij ADO, dus het is fijn dat de KNVB met ons mee heeft gedacht”, liet een woordvoerder van de Haagse club weten aan Voetbal International. Uiteindelijk bleek dit dus niet nodig te zijn.

ADO Den Haag gaat min of meer onder protest akkoord met het voorstel, omdat de club er volgens hun alles aan haddden gedaan om de daders op te pakken en een dergelijke situatie te voorkomen. Zo heeft de club 30 supporters een stadionverbod gegeven.

De club uit Den Haag is in gesprek gegaan met de KNVB. Ze vinden het niet kunnen dat als er alles aan wordt gedaan om de daders te pakken, de club alsnog een boete krijgt. Ze vragen om een aanpassing in de regels. In de regels staat dat de clubs worden aangepakt voor het gedrag van de supporters, ook wanneer de betreffende club er alles aan doet om de daders te pakken en een dergelijke situatie te voorkomen.

Tips of opmerkingen? Mail ons: redactie[at]goalsmedia[dot]nl

Logo Voetbalblog