Logo Voetbalblog
Ajacied: “Er waren geen hoogtepunten”
© Pro Shots

december 2015 • Voetbalnieuws

Ajacied: “Er waren geen hoogtepunten”

Coach Frank de Boer gaf de seizoensstart eerder al een krappe voldoende en verdediger Joël Veltman sluit zich daarbij aan.

“Tsja, winterkampioen, daar hechten we alleen waarde aan omdat we bovenaan willen staan”, laat de voorstopper aan Metro weten. “Maar we weten allemaal dat je er niks aan hebt. Het gaat erom waar we begin mei staan.”

Als hem gevraagd wordt naar hoogtepunten, is Veltman hard over zijn ploeg. “Hoogtepunt? Er waren niet echt hoogtepunten”, vindt hij. “We zijn stabiel. Voor mij was dat eigen doelpunt in de beker tegen Feyenoord een dieptepunt. Maar een hoogtepunt? We staan eerste, dat is het hoogtepunt. Ik zou ons dit seizoen Europees een 5,5 geven en in de competitie misschien net een zesje.”

Behalve die eerste plaats is er ook weinig reden tot vreugde in Amsterdam. Ajax is uitgeschakeld in de beker en de Europa League en er is blijvende onrust in het bestuur van de club.

Toch kijkt Veltman met frisse moed vooruit: “Dat hebben we net tegen elkaar gezegd. we zijn blij met de eerste plek, maar er valt nog veel te verbeteren. Daar gaan we op trainingskamp in Turkije mee beginnen.”

Tips of opmerkingen? Mail ons: redactie[at]goalsmedia[dot]nl

Logo Voetbalblog