Logo Voetbalblog
Ajax-aanvoerder: “We hebben als team gefaald”
© Pro Shots

augustus 2017 • Voetbalnieuws

Ajax-aanvoerder: “We hebben als team gefaald”

“We begonnen goed aan de wedstrijd, maar dan krijgen we hem tegen. Na rust pakten de omzettingen goed uit en kwamen we op 2-1. Dan heb je verdomme nog een kwartier te spelen… Die derde maakt me geen reet uit, maar die tweede mag echt niet vallen”, brieste de aanvoerder tegen Ziggo Sport.

Net voor de gelijkmaker wisselde trainer Marcel Keizer spits Kasper Dolberg voor verdediger Deyovaisio Zeefuik. De Amsterdammers verloren na die verandering het initiatief, maar Veltman nam het op voor zijn coach: “Ik snapte die wissel wel. We gingen controlerend spelen, maar vrij snel na die wissel valt de goal.”

“Ik ging toen op het middenveld spelen, maar al sta ik in de spits, die 2-2 mag gewoon nooit vallen. Ik ga nu niet naar mensen wijzen, maar we hebben als team gefaald. We kwamen zo ver door de 2-1 te maken, maar als dan redelijk laat die 2-2 valt, is dat wel een mentale klap.”

Zo komt Ajax sinds lange tijd niet meer uit in Europa, iets wat Veltman niet kan geloven. “Geen Europees voetbal, het is ongelooflijk. Ajax speelde voor het laatst niet Europees toen ik nog niet geboren was. Kan je nagaan wat een klap dit is. Het worden lange weken”, oordeelt de verdediger.

Tips of opmerkingen? Mail ons: redactie[at]goalsmedia[dot]nl

Logo Voetbalblog