Logo Voetbalblog
Ajax breekt het contract van topscorer Tadic open

juli 2019 • Voetbalnieuws

Ajax breekt het contract van topscorer Tadic open

Ajax heeft het contract met Tadic verlengd, zo melden de Amsterdammers via de officiële kanalen. Aanvankelijk liep het contract met de dertigjarige topscorer van de Eredivisie door tot 2022. Deze verbintenis is nu met een jaar verlengd, waardoor Tadic tot de zomer van 2023 vastligt in Amsterdam. Daarna krijgt de Serviër tot medio 2026 de kans zich op de Toekomst te gaan richting op het trainersvak. 

Tegenover Ajax TV zegt Dusan Tadic het volgende over zijn toekomstplannen bij Ajax: “Ik wil na mijn loopbaan graag beginnen als coach. We gaan zien wanneer dat zal zijn. We doen het stap voor stap. Op dit moment voel ik mij nog helemaal topfit. We moeten nu eerst iedereen blij maken bij de club met goede resultaten. Dat is het belangrijkste”.

Over het uitoefenen van het trainersvak na zijn carrière als profvoetballer zegt Tadic het volgende:  “Ja, op een dag wil ik dat wel. Ik denk dat er geen betere plaats om te beginnen is dan hier. Ik houd van de filosofie van Ajax en de manier van denken. Dat was voor mij ook de reden om hier te tekenen. Het is ook de manier van spelen, hoe ik over voetbal denk. Ik hoop dat als ik op een dag trainer ga worden, als dat over een paar jaar zo ver is, dat mijn elftal zo speelt als Ajax dat doet.”

Tadic, die met Ajax de landstitel en de beker veroverde, was afgelopen seizoen van grote waarde voor de Amsterdammers. De Serviër wist in de Eredivisie 28 keer het net te vinden. Hiermee mocht hij zich, samen met Luuk de Jong, gedeeld topscorer van de Eredivisie noemen.

Tips of opmerkingen? Mail ons: redactie[at]goalsmedia[dot]nl

Logo Voetbalblog