Logo Voetbalblog
Mister Ajax raadt ‘perfecte’ spits aan
© Pro Shots

januari 2016 • Voetbalnieuws

Mister Ajax raadt ‘perfecte’ spits aan

De voormalig buitenspeler discussieert in een item van Voetbal Inside met oudgedienden Rinus Israël en Jan Jongbloed over de meest problematische positie in de Amsterdamse formatie. Swart toont zich laaiend enthousiast over Rafael van der Vaart, van origine een aanvallende middenvelder.

“Hij kan een bal bij zich houden als geen ander en komt altijd los van zijn tegenstander”, stelt Mister Ajax, die daarnaast ook de technische kwaliteiten van de Oranje-international looft. “Hij kan een man uitspelen en hij heeft balcontrole: je kan hem aanspelen, hij draait weg, hij kan hem neerleggen…”

Oud-keeper Jongbloed denkt er het zijne van: “Niet in de kleine ruimte. Dat kan hij niet meer. En als spits heb je geen ruimte.”

Van der Vaart is ontevreden bij Real Betis en zou in de winterstop zomaar kunnen vertrekken uit Spanje, mocht een club zich aandienen. Het lijkt echter onwaarschijnlijk dat hij terugkeert naar Amsterdam; Frank de Boer gaf afgelopen week aan dat hij de oud-Ajacied niet fit genoeg vindt.

Tips of opmerkingen? Mail ons: redactie[at]goalsmedia[dot]nl

Logo Voetbalblog