Logo Voetbalblog
‘Ajax en KNVB wisten van een hartafwijking Nouri’
© Pro Shots

januari 2018 • Voetbalnieuws

‘Ajax en KNVB wisten van een hartafwijking Nouri’

Bij Abdelhak Nouri, die in juli vorig jaar door een hartstilstand werd getroffen, is eerder door de KNVB een hartafwijking geconstateerd. Dat meldt NRC op basis van uitgebreid onderzoek.

In april 2014 werd er bij een echo een afwijking geconstateerd. De KNVB oordeelde dat die afwijking niet gevaarlijk was en deelde die informatie met Ajax.

Volgens eerdergenoemde bron zou er een juridisch steekspel gaande zijn tussen de familie Nouri en Ajax. De familie van de jonge middenvelder heeft een letseladvocaat in de arm genomen, omdat de Amsterdamse club geen volledige duidelijkheid wil geven over wat Nouri precies is overkomen tijdens de oefenwedstrijd tegen Werder Bremen op 1 juli.

‘Volgens de bond worden in dit soort gevallen altijd de voetballer en de ouders op de hoogte gesteld. Schriftelijk bewijs ontbreekt echter’, zo schrijft NRC. De familie van Nouri is ervan overtuigd dat de speler er niet van op de hoogte was.

Khalid Kasem, woordvoerder van de familie Nouri, laat weten: “Het nieuws dat in april 2014 bij Abdelhak een hartafwijking is geconstateerd, is voor de familie een enorme schok. Als de familie eerder kennis zou hebben gehad van een hartafwijking hadden zij aangedrongen op diepgravend vervolgonderzoek en regelmatig terugkerende tests om te beoordelen wat de aard en risico’s van een dergelijke afwijking zijn.”

“Dit alles is niet gebeurd, zo moet de familie helaas constateren. De signalen dat de zorg op het veld niet adequaat is geweest, heeft de familie, veelal informeel, van verschillende medici te horen gekregen”, aldus Kasem.

Tips of opmerkingen? Mail ons: redactie[at]goalsmedia[dot]nl

Logo Voetbalblog