Logo Voetbalblog
Ten Hag opvolger Keizer bij Ajax
© Pro Shots

december 2017 • Voetbalnieuws

Ten Hag opvolger Keizer bij Ajax

Erik ten Hag wordt de nieuwe trainer van Ajax. De huidige trainer van FC Utrecht was al een tijdje akkoord met de Amsterdammers, gisterenavond bereikten beide clubs een akkoord.

Ten Hag tekent een contract voor 2,5 jaar. Ajax betaalt volgens het Algemeen Dagblad aanzienlijk meer dan de 700.000 euro, het bedrag wat de beoogde afkoopsom leek te zijn. Ook voor Alfred Schreuder, de beoogde assistent van Ten Hag, ligt een contract voor 2,5 jaar klaar, maar zijn huidige werkgever Hoffenheim stribbelt nog wat tegen, zo meldt De Telegraaf.

Ten Hag volgt in de Johan Cruijff Arena Marcel Keizer op, die vanwege povere resultaten op straat werd gezet. De 47-jarige trainer was afgelopen zomer ook al in beeld bij Ajax, maar de clubleiding van de Amsterdammers besloot toen om de vacature van hoofdcoach intern op te lossen.

Jean-Paul de Jong is de topkandidaat om Ten Hag op te volgen bij Utrecht. Hij is nu nog assistent-trainer van Ten Hag.

 

Update 14.45 uur:

Ajax heeft de komst van Erik ten Hag bevestigd. De 47-jarige trainer en de Amsterdamse club zijn in hoofdlijnen akkoord.

Ajax laat weten dat Ten Hag binnenkort een contract van 2,5 jaar tekent in de Johan Cruijff Arena.

Eerder was Ten Hag hoofdtrainer bij Go Ahead Eagles en de beloften van Bayern München. Als speler speelde hij bij onder meer FC Twente en FC Utrecht.

Tips of opmerkingen? Mail ons: redactie[at]goalsmedia[dot]nl

Logo Voetbalblog