Logo Voetbalblog
Ajax heeft met Álvarez gewenste versterking binnen

juli 2019 • Voetbalnieuws

Ajax heeft met Álvarez gewenste versterking binnen

Ajax heeft maandagmiddag de komst van Edson Álvarez bekendgemaakt. De Amsterdammers werden al langere tijd in verband gebracht met de 21-jarige verdediger. Met de transfer van Álvarez zou een bedrag van 15 miljoen euro gemoeid zijn. 

Álvarez, die overkomt van Club América, wordt de eerste Mexicaan in dienst van Ajax. De speler stond afgelopen zomer in belangstelling van meerdere clubs. Met deze transfer troeft Ajax ondermeer clubs als PSV, AS Roma en Wolverhampton Wanderers af.

Álvarez is de op drie na duurste speler uit de clubhistorie van de Amsterdammers. Alleen voor Miralem Sulejmani, Daley Blind en Quincy Promes is in het verleden meer geld betaald. In Amsterdam wordt de Mexicaan gezien als de beoogde opvolgen van Matthijs de Ligt, die vorige week voor 75 miljoen euro naar Juventus vertrok. Álvarez kan echter ook als rechtsback of verdedigende middenvelder uit de voeten kunnen. 

Ajax is deze zomer zeer actief op de transfermarkt. Álvarez mag zich na het eerdere aantrekken van Razvan Marin, Lisandro Martinez, Kik Pierie, Kjell Scherpen, Quincy Promes en Bruno Varela al de zevende versterking van de recordkampioen noemen.

Tips of opmerkingen? Mail ons: redactie[at]goalsmedia[dot]nl

Logo Voetbalblog